Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
  • Téli koktélok a hideg estékre


    Szerző: Heuszler Annamária
    Sajnos már elmúlt a nyár, ezzel együtt a vízparti jeges koktélozások ideje is lejárt. Van egy jó hírünk, nem kell kivárnod a következő nyarat, ha egy finom koktélra vágysz, készíts téli italokat magadnak, mutatjuk hogyan!
     
    Nincs is jobb annál, mikor a nagy melegben magunkhoz veszünk egy esernyős, hideg koktélt és elszürcsölgetjük a medence mellett, miközben élvezzük a nap sugarait a bőrünkön. Télen sem kell nélkülöznöd az érzést, csak éppen a medencét felváltja a kandalló, a jeges koktélok, pedig finom melegítő italokká változnak, mutatunk is pár szuper koktél receptet a téli időszakra!


    Rumos tea

    Hozzávalók:
    • 2 cl rum
    • 2 tk. cukor
    • Tea ízlés szerint
    • Citromlé
    • 1 fahéjrúd
    Rumos Tea
    Elkészítés:
    Forrázd le a teát és hagyd állni kb. 5 percig. Keverd el a rumot a cukorral és a citromlével, majd öntsd hozzá a teához. Tedd bele a fahéjrudat és ha szükséges melegítsd újra kicsit.


    Irish Caffee

    Hozzávalók:
    • 15 cl feketeforró kávé
    • 3 cl ír whisky
    • 2 kávéskanál barnacukor
    • Tejszín
    Irish Coffee
    Elkészítés:
    Főzd le a kávét, majd vegyél elő egy füles poharat és keverd össze benne a whisky-t a cukorral, majd óvatosan öntsd rá a kávét. Verd fel a tejszínt és egy kanál segítségével óvatosan lassan önts a kávéra, ízlés szerint szórd meg a tetejét egy kis fahájjal.


    Puncs

    Hozzávalók:
    • 1 liter száraz vörösbor
    • 250 g cukor
    • 1 dl rum
    • 1 liter narancslé
    • 2 kávéskanál fahéj
    • 1 teáskanál szegfűszeg
    • 1 narancs
    • 1 citrom
    • 5 dl víz
    Puncs
    Elkészítés:
    Hámozd meg a gyümölcsöket, és a héjukat tedd fel forrni a vízzel, mikor már forr, vedd alacsony lángra a tüzet és öntsd hozzá az alkoholokat és szórd hozzá a cukrot és a fűszereket. Melegítsd forráspontig, de vigyázz, hogy ne forrjon. Majd öntsd hozzá a narancslevet és dobd bele a gyümölcsök húsát. Forrón töltsd csészékbe és már fogyaszthatod is!

    + Egy tipp: Olvasd el a „Készíts forralt bort otthon, egyszerűen” című cikkünket!
     
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés